Zomervakantie 2017

Zomervakantie 2017

De zomervakantie van 2017 staat voor de deur en dat betekend weer op zoek gaan naar een leuke vakantiebestemming. Via Goodmovetravel kunt u de beste hot spots van 2017 terugvinden welke u eenvoudig online kunt boeken. We hebben voor u de meest populaire bestemmingen voor 2017 op een rijtje gezet i.s.m. Onlinevakantie.com. Er zijn voor de zomer 2017 niet veel verrassingen zichtbaar behalve dat de populaire bestemmingen als een Turkije en Egypte wel veel minder scoren. Dit heeft natuurlijk te maken met de politieke spanningen en onrust die er in deze landen al een aantal jaar heerst. Traditioneel zijn de vakantielanden Spanje, Griekenland en Frankrijk weer super populair, maar dit jaar is de grote verrassing toch wel Duitsland. Een vakantie naar Duitsland is altijd wel populair geweest onder de Nederlanders, maar omdat Duitsland niet echt een zonbestemming is, viel deze toch net buiten de top 5 bestemmingen. Echter voro 2017 staat deze op de 3e plek wat ons betreft, en dat is enigszins verrassend.

De top 5 vakantielanden van 2017

  1. Spanje – Eigenlijk is dit al jarenlang de onbetwiste nr. 1 op het gebied van vakanties. Een vakantie naar Spanje is namelijk een bijna keiharde garantie voor veel zon, prachtige omgevingen en kiezen voor vele leuke activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en meer. Heerlijk genieten van de Spaanse zon kan namelijk op vele plaatsen. Om maar een paar populaire bestemmingen te noemen: Costa Brava, Benidorm, Ibiza en de Canarische eilanden. Dit is allemaal Spanje en voor 2017 staan er weer veel prachtige acties op stapel van de diverse reisorganisaties waardoor een vakantie naar Spanje nog aantrekkelijker is. Wat ons betreft dan ook terecht een 1ste plek voor Spanje in de vakantielanden top 5.
  2. Griekenland – Een zomervakantie naar Griekenland is ook nog steeds ongekend populair. Griekenland is een aantal jaar iets minder populair geweest door de financiele crisis en daarna ook nog eens door de grote vluchtelingen stromen die via de Griekse eilanden Europa inkwamen. Echter nu alles enigszins stabiel is merk je dat Griekenland als vakantieland dit jaar weer helemaal terug is. Een vakantie naar de Griekse eilanden is namelijk heerlijk genieten. Kreta, Kos, Lesbos en Rhodos zijn de populairste eilanden, maar Griekenland is meer dan alleen deze 4 eilanden. Bekijk het ruime aanbod aan Griekse vakanties hier!
  3. Duitsland – Over het jaar gekeken is Duitsland een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Dit jaar staat Duitsland als vakantieland 2017 op de 3e plek en dat komt voornamelijk omdat voor de zomervakantie vele Nederlanders nu Duitsland aan gaan doen. Het is makkelijk met de auto te doen en Duitsland heeft vele mooie campings met top faciliteiten. Of u nu naar het Zwarte woud op vakantie gaat of juist meer richting de Alpen gaat. Duitsland heeft ontzettend veel te bieden en heeft prachtige steden welke perfect zijn voor een city trip. Bekijk de Duitse vakantiehuisjes en campings hier terug.
  4. Italië – Lekker naar het Gardameer of juist genieten van de Italiaanse Toscane. Italië is een vakantieland wat Frankrijk net weet te verslaan. Met prachtige temperaturen, mooie steden die bekend staan om hun rijke historie, oude gebouwen en heerlijk shoppen. Denk hierbij aan Rome, Milaan en Venetië welke elk jaar populairder lijken te worden. Italië weet hun positie flink te verbeteren en staat nu op een mooie 4e plek in de top 5 vakantielanden.
  5. Frankrijk – Het land wat altijd al populair is om vakantie te vieren. De meeste Nederlanders kiezen voor een Franse camping en daarbij zijn de Franse costa’s populair, maar ook een vakantie naar Bordeaux en omgeving of Bretagne is bijzonder populair. Frankrijk staat bekend om zijn 4- en 5 sterren campings met prachtige zwembaden, grote vakantievilla’s en natuurlijk de heerlijke Franse cultuur en omgevingen waar u heerlijk kunt genieten van de zomervakantie 2017.

De landen Turkije en Egypte komen dit jaar niet voor in de top 5 populaire vakantielanden. Dit betekend niet dat een zomervakantie 2017 voor deze landen niet aan te raden is. Integendeel, deze landen zijn nog steeds populair onder de vakantiegangers en het aanbod is bijzonder groot. De prijzen zijn daarbij ook bijzonder voordelig omdat het aanbod net zo groot is als andere jaren, alleen minder mensen dit jaar naar verwachting voor deze vakantielanden kiezen. Bekijk het volledige aanbod aan vakanties op onze partner website Onlinevakantie.com.